Projecter diabeteshund

STORT TILLYKKE!


Sif Østergård tog i weekenden 25-26 august 2018 sammen med sin diabeteshund Luna, der er en golden retriver, over Øresund for at gå op til deres assistancehundeksamen hos det Svenske Service- og Signalhundsforbund for dermed blive en AdeU akrediteret diabeteshund. Luna er den første danske ADEu akrediterede medicinsk alarmerende diabetesassistancehund (som vi kender til). Sif og Luna klarade eksamen med flotte resultater. Den røde assistancehundetræningsvest er nu byttet ud med den gule der sammen med ID kortet fortæller hele verden, at dette er en eksamineret ADEu Diabeteshund.


Vi har haft kontakt med Sif allerede fra før hun skaffede hund, været behjælpelige med alt man nu skal tænke på når man skaffer en hund och vilken hund som kunde være et godt emne for lige netop Sif og det hun skulle bruge sin hund til. Efter læmplighedstesten hos det Svenske Service- og Signalhundsforbund (SOS) og frem til deres examen i weekenden har vi været Sif og Lunas diabeteshundetræner med alt hvad det indebærer. Hele rejsen fra før Sif skaffede hund til deres endelige examen her i weekenden har været et forløb der har varet cirka 3 1/2 år.


3 1/2 - det lyder af meget. Men det er altså tiden fra før hunden Luna blev omhyggelig udvalgt og indtil siste weekend 25 - 26 august 2018. Fra selve læmplighedstesten og til eksamen er der gået cirka 14 måneder. I danmark har Sif och Luna gået til normal hundetræning, hvilket også har underlettet træningen en del, i hvert fald den den der handler om lydighed, som også er en vigtig del i at have en certifieret och examinered ADEu diabeteshund. Sif og Luna kunne godt have gået op til eksamen tidligere, men valgte at tage lidt ekstra tid, da Sif til dagligt læser til dyrlæge og her også har haft brug for at anvende tid på dyrlægeeksamener.


Sif og Luna har igennem det sidste år taget turen over broen cirka 1 - 2 gangeom måneden for at træne hos os i Sverige. Vi har også været i Danmark, i Kongens Lyngby og trænet sammen med Sif og Luna samt hjemme hos dem i Københavnsområdet, hvor de bor til daglig.


Lunas primære opgave er at vække Sif om natten når hendes blodsukker er lavt samt også at markera lavt eller højt blodsukker i andra miljøer hvor Sif færdes. Eksempelvis er Luna også med dagligt på universitetet hvor Sif læser til dyrlæge.


Luna er Sifs første hund og tænk at ens første hund også skulle blive en diabetes hund og livskammerat i hverdagen. Endnu engang stort tillykke til Sif og Luna som begge har vist et helt fantastisk engagement i træningen. TAK for det! Vi ønsker Sif och Luna al mulig held og lykke i fremtiden, og heldigvis ses vi jo nok derude.


Sif og Luna skal nemlig hvert år indtil Luna skal på "pension" op til en årlig prøve, så man kan se at hunden holder standarden for det der kræves at få lov til at bære en AdeU Assistancehundevet med tilhørende IDkort. Og ellers, så ses vi nok til en omgang hundetræning eller den der burger på Halifax som Sif har inviteret os på efter hun bestod sin eksamen :-)


Karina M. Nielsen

Vores Uddannelser

Diabeteshund, Epilepsihund, Signalhund, Servicehund og familie Servicehund